Penzión Vila Astória

Prichádza leto a s ním spojené i výlety či pobyty. Veľa ľudí chodí do Egypta, Paríža a do cudziny, no ja som zástancom môjho rodiska – Slovenska. A nakoľko mám veľmi rada turistiku, s rodičmi sme sa rozhodli spraviť si 6dňový pobyt na Liptove penzióne Astória. A keďže sme traja + pes, rozhodli sme sa pre VIP PLUS izbu.




Niečo o penzióne
Na perfektnom mieste, len 3 minúty pešej chôdze od námestia a pritom mimo ruchu, v lese, sa nachádza penzión Astoria. štýlová vila, postavená v roku 1895 v alpsom štýle, ktorý charakterizuje hrazdené murivo.

Penzión Astoria ponúka ubytovanie v izbách pre dvoch, troch, veľkých rodinných izbách pre štyroch alebo piatich. Nemusíte sa báť. Náš penzión bol postavený v časoch, keď sa veci riešili veľkoryso. Všetky naše izby sú veľké, aby sa hostia cítili pohodlne.

Čo ponúka penzión? (Indoorové a outdoorové atrakcie)
Spoločenská miestnosť s kozubom. Tu mimo letnej sezóny podávame raňajky. Vybavená kvalitným ozvučením, dataprojektorom slúži na spoločenské akcie, firemné školenia, firemné akcie.

Gril a ohniskoPre všetkých hostí je k dipozícii krytý prístrešok, kde môžete opekať, grilovať. Drevo, ktoré si nazbierate v našom lese je zadarmo. Ak ste partia a chcete si uvariť svoj guláš, požičiame vám originál kotlinu, pre veľkú skupinu máme obrovský originál medený gulášový kotol. Penzión Astoria je miesto stvorené na sedenie v prírode, opekanie, grilovanie.

Kuchynka. Ak si chcete niečo malé zohriať pre seba, alebo pre svojich drobcov, penzión Astoria má pre hostí chladničku, kompletne zariadenú kuchynku s rýchlovarnou kanvicou, mikrovlnkou alebo indukčným elektrickým varičom.

Letná terasa

Náš letný balíček
Luxusné ubytovanie pre 3 osoby na 6 dní a 5 nocí v hodnote 225 € v izbe s veľkou terasou
5x raňajky pre 3 osoby v hodnote 43,50 €
1x celodenná vstupenka “Vodný svet” v termálnom aquaparku Dolný Kubín v cene 17 € (1 vstupenku si kúpite v aquaparku a jednu dostanete od nás zdarma)
Možnosť dokúpiť 5 €/osoba: Regionálna zľavová karta LIPTOV REGION CARD. Ponúka cenové zvýhodnenia na desiatky atrakcií a služiebaž do výšky 50 %
5x miestna daň pre 3 osoby v hodnote 5,10 €
Kredit v bufete vo výške 10 €
WIFI s rýchlym internetom v hodnote 7 €
Aktívna pohybová zábava s kinect  a dataprojektorom na 1 hodinu v cene 10 €
Kompletne zariadená kuchynka
Chladnička
Prenájom grilu, krytý altánok
Stolný futbal
Petangue
Hojdacia sieť pre dospelých, hojdačka a preliezačka pre deti
Parkovanie

Osobná skúsenosť
Penzión je v krásnom prostredí, kde je ticho a nepočujete cestovný ruch. Všade naokolo je príroda, krásne prostredie, milý personál a láskyplný ľudia. Je tu ticho, pokoj i vzduch je oveľa príjemnejší a čistejší.

Čo sa týka samotného penziónu, je naozaj veľmi útulný. Veľmi sa mi páčili atrakcie, ktoré ponúkal tento hotel, či už boli indoorové (spoločenská miestnosť, kozub) alebo outdoorové (bazén, hojdačka, krb, gril,...). No napriek týmto všetkým výhodám, sme najviac času trávili v našej izbe a na našej prekrásnej terase.

Čo sa týka našej izby, hneď po príchode ma privítal macko urobený z uterákov. Bolo to veľmi milé a rozkošné. Z týchto vecí jednoducho nikdy nevyrastiem a vždy mi vyčaria úsmev na tvári. Izba je taktiež veľmi útulná, čistá, farebne zladená a veľmi pekne vybavená. Izba má kovové postele a je to spojenie starodobého a moderného štýlu so zaujímavými prvkami, ako napríklad presklená sprcha. Izba pôsobí naozaj veľmi romanticky.

Naša terasa bola jednoducho úžasná. Drevená terasa barokového štýlu spolu s pergolou. Súkromná terasa s ratanovým nábytkom. Jedno kreslo a gauč pre dvoch spolu so stolíkom. Veľmi ma to oslovilo, no ten výhľad bol ešte krajší. Všade samí les a nádherná, neznečistená príroda. Na terase sme mali taktiež červené muškáty, ktoré ma ihneď oslnili.

Samozrejme, veľkou výhodou tohto penziónu bolo i to, že sme tu mali plno atrakcií (a väčšinu úplne zadarmo) ako napríklad: bazén, hodinu kinectu, celodenná vstupenka do aquaparku, kuchynka, vyhrievaná kaďa, hojdačka, krb,...

Raňajky, ktoré sme mali v cene, boli taktiež veľmi chutné. Určite si na nich nejeden pochutil.

Bazén i všetky atrakcie (stolný futbal, gril,...) nám boli plne prístupné a to naozaj hocikedy, kedy sme si zmysleli. Toto taktiež považujem za veľké plus.

Čo sa týka samotnej lokality, penzión Astória je veľmi dobre situovaný a čo sa mi taktiež páči je aj to, že na samotnej stránke nájdete tipy na výlety. Ako sme sa s výletami a pobytom popasovali my?
Keď sme tu boli my, bolo úplne plno :) No i tak tu bol pokoj :) 

Naše výlety
1. Deň – Vlkolínec, ubytovanie, odpočívanie naterase,.... (Článok nájdete TU)
2. Deň - Vodopád Lúčky, ... , výhliadka loďou po Liptovskej Mare
3. Deň - Šútovský vodopád, salaš Krajinka
4. Deň - Studenovodské vodopády, Liptovská Mara (Vodný bicykel, Aquazorbing)
5. Deň - Hrad Likava, Skanzen Brestová v Zuberci
6. Deň - Cesta domov

FOTOGALÉRIA
















































Menovky: ,